fu'a

Vinyl Acetate Monomer Alamanuia i le lalolagi atoa

O le aofaʻi o le malosi o le lalolagi vinyl acetate monomer gafatia na faʻatauina i le 8.47 miliona tone i le tausaga (mtpa) i le 2020 ma o le maketi e faʻamoemoe e tupu i le AAGR e sili atu i le 3% i le vaitaimi 2021-2025.Saina, Amerika, Taiuani, Iapani, ma Sigapoa o atunuu autu i le lalolagi e sili atu i le 80% o le aofaʻi o Vinyl Acetate Monomer gafatia.

I totonu o itulagi, o Asia ma le Pasefika o loʻo taʻitaʻia ma le tele o sao gafatia i le lalolagi atoa i le isi lima tausaga, sosoo ai ma Amerika i Matu, Europa, Sasaʻe Tutotonu, le Former Soviet Union, ma Amerika i Saute.I totonu o itulagi, Asia ma le Pasefika e taʻitaʻia ma le tele o faʻaopoopoga gafatia mo le fausiaina fou ma le faʻalauteleina o le vinyl acetate monomer projects o loʻo i ai nei i le 2025. E sosoo ai Europa ma le faʻalauteleina i totonu o le itulagi e faʻamoemoe e faʻaopoopo le gafatia o le 0.30 mtpa mai le tasi galuega faʻasalalau. .O le China Petrochemical Corp e sili ona tele le malosi, ma o le sao tele na maua mai le Sinopec Great Wall Energy Chemicals Lingwu Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant.Sinopec Great Wall Energy Chemicals Lingwu Vinyl Acetate Monomer (VAM) La'au, Celanese Corporation Nanjing Vinyl Acetate Monomer (VAM) La'au, ma Sinopec Sichuan Vinylon Works Chongqing Vinyl Acetate Monomer (VAM) La'au 2 o la'au malosi VAM i totonu o le atunu'u.

O le a le malosi o maketi i le maketi o le monomer vinyl acetate i le lalolagi?
I Asia-Pasefika, o le Ethylene Acetoxylation o le faʻagasologa o le gaosiga o loʻo faʻaaogaina mo le gaosiga o Vinyl Acetate Monomer.E soso'o ma le Acetylene/Acetic Acid Addition.O la'au autu e fa'aaoga ai le Ethylene Acetoxylation o le CCD Singapore Jurong Island Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant, Dairen Chemical Corporation Mailiao Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant 2, ma le Celanese Corporation Nanjing Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant.O la'au autu e fa'aaoga ai le Acetylene/Acetic Acid Addition o Sinopec Great Wall Energy Chemicals Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant, Sinopec Chongqing SVW Chemical Co.,Ltd Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant.
I Amerika i Matu, o le Ethylene Acetoxylation e na o le pau lea o le gaosiga o gaosiga e faʻaaogaina mo le gaosiga o le Vinyl Acetate Monomer.Celanese VAM Tekonolosi o le faʻaaogaina tekinolosi faʻaaogaina mo Vinyl Acetate Monomer gaosiga.E soso'o ma DuPont VAM Technology, ma LyondellBasell VAM Technology.O la'au e lua e fa'aogaina ai le Celanese VAM Technology o le Celanese Corporation Clear Lake Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant, ma le Celanese Bay City Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant.Na'o le pau lava le la'au fa'aaoga DuPont VAM Technology o le Kuraray America La Porte Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant.Na'o le pau lava le la'au e fa'aogaina le LyondellBasell VAM Technology o le LyondellBasell La Porte Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant.

I totonu o itulagi, o Europa o loʻo i ai se sao taua i le lalolagi atoa i le Vinyl Acetate Monomer alamanuia.E sili atu i le $ 193.7 miliona o le a faʻaalu i fuafuaga ma faʻasalalau VAM i le va o le 2021 ma le 2025. O le a faʻaalu i luga o se galuega faʻasalalau, INEOS Group Hull Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant 2. O le poloketi e faʻamoemoe e amata le gaosiga o le VAM i le 2024. Asia-Pasefika e soso'o ma le $70.9 miliona e fa'aalu i fuafuaga ma fa'alauiloa VAM i le va o le 2021 ma le 2025.

O fea vaega autu i le lalolagi vinyl acetate monomer maketi?
O vaega autu mo le lalolagi vinyl acetate monomer gafatia o Asia-Pasefika, Sasaʻe Tutotonu, Amerika i Matu, Soviet Union muamua, Amerika i Saute, ma Europa.Asia-Pasefika ta'imua ma le tele o sao gafatia i le lalolagi atoa sosoo ai ma Amerika i Matu ma Europa.I le 2020, i totonu o Asia ma le Pasefika;Saina, Taiuani, Iapani, Sigapoa, ma Korea i Saute o atunuu taua ia e sili atu i le 90% o le aofaʻi o le VAM gafatia o le itulagi.I totonu o Europa, o Siamani na o le pau lea o le sao.I Amerika i Matu, o le US na te mauaina le malosi atoa.

I totonu o atunuu pito i luga o le 10, o Initia e taʻitaʻia ma le tele o faʻaopoopoga gafatia sosoo ai ma Saina ma Peretania. E faʻamoemoe e amata le gaosiga o Vinyl Acetate Monomer i le 2022 ae mo Peretania, o le sao gafatia o le a maua mai i se galuega faʻasalalau, INEOS Group Hull Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant 2, ma faʻamoemoe e sau i luga o le initaneti i le 2024. I le 2020, Saina, Taiuani, Iapani, Sigapoa, ma Korea i Saute o atunuʻu autu i Asia ma le Pasefika, Siamani naʻo le pau lea o le atunuu o loʻo faʻamauina le gafatia atoa. i le itulagi o Europa, Saudi Arabia ma Iran na maua le aofaiga atoa o vinyl acetate monomer gafatia o le itulagi Sasaʻe Tutotonu, o le US na o le pau lea o le atunuu o loʻo faʻamauina mo le tuputupu aʻe atoa o le gafatia i le itulagi o Amerika i Matu, Rusia ma Iukureini e na o le pau lea o atunuu i totonu. o le vaega muamua o le Soviet Union lea na maua ai le aofaiga atoa o le VAM o le itulagi.

O fea o atunuu autu i le lalolagi vinyl acetate monomer maketi?
I totonu o atunuu taua, o Saina na taʻitaʻia ma le tele o sao gafatia i le lalolagi atoa sosoo ai ma Amerika, Taiuani, Iapani, Sigapoa, Siamani, ma Korea i Saute.I le 2020, Saina, Amerika, Taiuani, Iapani, ma Sigapoa o atunuu autu i le lalolagi e sili atu i le 80% o le aofaʻi o le vinyl acetate monomer capacity.I totonu o atunuu taua, o Saina na taʻitaʻia ma le tele o sao gafatia i le lalolagi atoa, ma o le sao autu o le gafatia e mai le fale, Sinopec Great Wall Energy Chemicals Lingwu Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant.O le sao autu mo le US e mai le Celanese Corporation Clear Lake Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant, ae mo Taiwan, o le sao autu o le malosi mai le Dairen Chemical Corporation Mailiao Vinyl Acetate Monomer (VAM) Plant 2.


Taimi meli: Au-04-2022